top of page
Anchor 1

een andere kijk

op geschenken & feesten.

Een verjaardag, sinterklaas, kerstmis, communie, … Het zijn bijzondere momenten waar we graag iets moois van maken. We doen er ons best voor om er iets speciaals van te maken, zowel voor de familie, de kinderen als onszelf.

 

Zowel klein en groot kijkt immers vol verlangen uit naar de leukste en mooiste cadeautjes of de grootste en meest bijzondere feesten.  Iedereen verdient het om eens verwend te worden met een fijn geschenk of feestje, hoewel een klein stemmetje ons vertelt dat het eigenlijk daar niet om draait.

Liefde en waardering, verbinding maken met de andere,  kan helemaal niet gemeten of uitgedrukt worden in materiële zaken.  Toch willen we het grootste, mooiste, leukste, duurste,… cadeau kopen voor onze (mete)kinderen, vrienden, ouders,…   De zoektocht naar dit perfecte geschenk, binnen ons budget – het prijskaartje mag niet te hoog, maar zeker ook niet te laag zijn -  zorgt voor stress.  “Zal het goed genoeg zijn?

Hoe pakken we het dan best aan?

In deze lezing lichten we toe hoe je voor jezelf de lat niet te hoog legt in de zoektocht naar het ultieme cadeau. Je krijgt concrete tips om elkaars talenten meer in de verf te zetten en voor het creëren van extra verbondenheid. We spitsen bovendien toe op het geven van cadeaus aan kinderen. Hoe kan je hen een cadeau geven dat past bij hun ontwikkeling en hen aanzet tot groeien?

Nele De Ganseman is pedagoge en verbonden aan de Odisee Hogeschool. Daarnaast is ze de bezieler van Sprankel Coaching, waar ze onder andere trajecten op maat opzet rond omgaan met stress, assertiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Voor ZITDAZO geeft ze onder meer assertiviteitstrainingen voor kinderen vanaf 6 jaar. Ze is auteur van het boek ‘Rust – 25 manieren om de drukte in het gezin te verzachten’, uitgegeven bij Lannoo. Deze lezing werd ontwikkeld in samenwerking met www.VIVA-SVV.be

pexels-karolina-grabowska-4226765.jpg
Schermafbeelding 2019-12-14 om 09.16.00.
bottom of page